dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

De Groen Schooldamkampioen

Geplaatst op vrijdag 9 november 2018 14:29
  • © Jan Siegers

  • © Jan Siegers

  • © Jan Siegers

  • © Jan Siegers

  • © Jan Siegers

  • © Jan Siegers

pinterestmail

Dedemsvaart - Zo'n honderd leerlingen van de basisscholen uit Dedemsvaart en Balkbrug hebben meegedaan aan het schooldamkampioenschap van damvereniging In de finale speelde een team van De Groen tegen een team van De Ark, waarbij De Groen als onbetwiste winnaar uit de bus kwam.

Het schooldamkampioenschap werd afgetrapt met een welkomstwoord van D.D.D. voorzitter Gert Brink. Daarna werden zeven ronden gespeeld. Met een kwartier speeltijd per partij hadden sommige  spelers veel tijd over terwijl  anderen weer tekort hadden. Spannend was het tot het eind wie zich vanuit de drie poules voor de finale zouden weten te plaatsen. Uiteindelijk bleken dat twee teams te zijn van de Ark en twee teams van de Groen.

Onder grote belangstelling ging de finale, waarbij beide teams van de Ark en de beide teams van de Groen eerst tegen elkaar uitkwamen, van start. En in de derde en laatste finaleronde speelden de Ark 2 en de Groen één, die beide voorgaande wedstrijden gewonnen hadden tegen elkaar  met als inzet de titel in het scholendam-kampioenschap 2018. Uiteindelijk ging de titel naar de ploeg met de meeste ervaring, de Groen.

Provinciaal kampioenschap

De prijzen aan de finalisten werden uitgereikt door Bert Aalberts, veelvuldig D.D.D. kampioen, die in het verleden ook via het schooldammen met de sport in aanraking is gekomen en inmiddels al eens deelnemer was aan het Nederlands kampioenschap. Alle vier finaleteams hebben zich geplaatst voor de halve finale van het provinciaal kampioenschap wat in februari zal plaats hebben.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.