dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Zeven Linden gaat voor persoonlijk leren ‘omdat geen kind gelijk is’

Geplaatst op donderdag 25 oktober 2018 12:23
  • Met Persoonlijk Leren hebben de leerlingen meer keuze. © De Zeven Linden

pinterestmail

Dedemsvaart - Persoonlijk Leren. Dat is de naam van het onderwijsconcept waar De Zeven Linden mee werkt.

Een concept naar voorbeeld van het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan, waarbij de leerlingen hun eigen leerroute via een digitaal systeem kunnen bepalen. Het concept is nog in ontwikkeling, maar het is al wel duidelijk dat het werkt en dat leerlingen, maar ook docenten er blij van worden, tot nieuwe dingen komen en elkaar meer helpen.

Het systeem is zo ingericht dat bijvoorbeeld ook basisschoolleerlingen, die daar aan toe zijn, voor bepaalde vakken al vervolgonderwijs zouden kunnen volgen,’ licht directeur Rolf van Rosmalen toe. De Zeven Linden heeft nog geen basisschoolleerlingen, maar de directeur zou er wel heel blij van worden als die knip ook uit het onderwijsysteem zou verdwijnen voor de leerlingen, die daar geschikt voor zijn.

Allemaal anders

Uiteindelijk draait het daar allemaal om bij Persoonlijk Leren. Wat kan de leerling aan? Wat zijn haar persoonlijke leerdoelen en hoe denkt zij die te bereiken? Vragen, die voortdurend gesteld worden en, in samenspraak met coaches, beantwoord worden. ‘Soms is het nodig om te versnellen of te verlangzamen. Geen leerling is gelijk en daar wordt met dit systeem op ingesprongen,’ aldus Van Rosmalen.

Om het nieuwe onderwijsconcept in te voeren en verder te ontwikkelen krijgen de docenten van De Zeven Linden voortdurend scholing. ‘Ook hebben wij trainers in huis, die meekijken en zijn er klankbordgroepen. Iedereen is er enthousiast over omdat het kinderen kansen biedt over de volle breedte, op elk moment tijdens de leerroute.

Preview

Om ouders, maar ook basisschoolkinderen van de groepen 7 en 8 uitleg over Persoonlijk Leren te geven, wordt op dinsdag 6 november, vanaf 19.30 uur, een infoavond gehouden, een preview op de ‘gewone’ infoavond begin 2019. Ouders kunnen daarbij kiezen voor bijvoorbeeld een proefles om te kijken hoe dat gaat.

Ook kan men ervoor kiezen om meer te horen over het systeem of over uitleg van een coachgesprek, die voortdurend met leerlingen wordt gehouden om te kijken waar hij of zij staat in het leerproces.

‘De Zeven Linden wil graag het maximale resultaat uit elke leerling halen op het gebied van welzijn en leerresultaten. Wij doen dat met Persoonlijk Leren, waarbij de leerling wordt uitgedaagd bij de vakken waar hij/zij goed in is en begeleiding krijgt bij moeilijkere vakken.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.