dossiers
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Dedemsvaart

Vechtdal College Dedemsvaart start met Academies

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 12:39
  • Workshop Verhalen schrijven in de bibliotheek van Beilen. © Pixabay

pinterestmail

​Dedemsvaart - Het Vechtdal College Dedemsvaart start met ‘Academies’. Dit is een aanbod lesprogramma’s waaruit leerlingen kunnen kiezen, aanvullend op het reguliere onderwijs. De Academies zijn gericht op ontwikkeling van individuele talenten en interesses.

Ze maken onderdeel uit van het nieuwe onderwijsconcept dat de school met ingang van dit schooljaar voert. Maatwerk en meer regie op eigen ontwikkeling staat daarin centraal.

Het Academieaanbod bestaat uit 10 lesprogramma’s verdeeld over 5 categorieën: Kunst&Cultuur, Lifestyle, Wetenschap&Techniek, Duurzaamheid en Sociaal/Maatschappelijk. Voorbeelden van Academies zijn: Robotica, Journalistiek, Sport/Revalidatie & Handicap en Vrijwilliger in de verzorging. De Academies duren  5 weken en leerlingen ontvangen na afronding van de cursus een certificaat. Er volgt dan een nieuwe serie Academies aan waarop leerlingen zich kunnen inschrijven. Ouders hebben onlangs ook kennis gemaakt met het aanbod tijdens een Academiemarkt.

Nieuw onderwijsconcept

De Academies zijn onderdeel van het nieuwe onderwijsconcept: een vaste lessenstructuur in de ochtend en een flexibel keuzeprogramma in de middag. Het keuzeprogramma geeft de leerling de ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkeling: meer uitdaging, extra ondersteuning of nieuwe dingen ontdekken buiten het vaste lesprogramma. De coach heeft een centrale rol en is de schakel tussen onderwijsprestatie en persoonlijke ontwikkeling. Hij ziet de leerling iedere schooldag. Het Vechtdal College Dedemsvaart wil inzetten op de ontwikkeling van leerlingen die zelfbewust en nieuwsgierig zijn en steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Kortom, leerlingen die klaar zijn voor de volgende stap in de maatschappij.

Meer informatie over het nieuwe onderwijsconcept is te lezen op de website van de school (onder het kopje ‘Onderwijs’).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.