dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Verwarring over financiële steun via PSD

Geplaatst op dinsdag 11 september 2018 14:59
  • © Pixabay.com

pinterestmail

Dedemsvaart - Voorbarig of een communicatiestoornis?

Dat is de vraag waar het gaat om financiële ondersteuning voor de Vaortse braderie en rommelmarkt, die op zaterdag 29 september wordt gehouden. Voor promotie van de markt diende organisator Michel van der Weide een aanvraag in bij de Promotie Stichting Dedemsvaart (PSD) voor financiële ondersteuning. Hij kreeg naar eigen zeggen nul op het request zonder verdere onderbouwing.

Navraag bij PSD-voorzitter Maikel van Marle leert echter dat de aanvraag van Van der Weide nog niet behandeld is door de PSD. ‘Ik weet dat er een aanvraag is ingediend, maar we moeten daar nog over beslissen. Gaan we deze week doen,’ aldus Van Marle. Van der Weide reageert verbaasd. Hij heeft zaterdag naar eigen zeggen schriftelijk bericht gekregen dat de PSD geen budget beschikbaar heeft voor ‘zijn’ markt. ‘Ik vind de afwijzing jammer en ook wel enigszins merkwaardig omdat de PSD naar mijn mening juist in het leven is geroepen om activiteiten en particuliere initiatieven, wat de Vaortse Markt is, te ondersteunen,’ meent Van der Weide, die zijn teleurstelling over de afwijzing via Facebook kenbaar maakte.

Tegelijk laat de Dedemsvaarter zich er niet door uit het veld slaan. Hij gaat ondertussen door met het enthousiasmeren en organiseren van de braderie met platen- en rommelmarkt, die naar zijn zeggen steeds grotere vormen aanneemt. ‘Er hebben zich inmiddels al ruim 120 standhouders gemeld om mee te doen en iedereen is even enthousiast. Het doel was om een markt op te zetten met minimaal honderd kramen. Die doelstelling is ruimschoots behaald en we gaan nog even door. Ondertussen zijn er ook plannen om het geheel nog sfeervoller te maken met muziek. In dat verband wordt onder meer gedacht aan een dweilorkest of shantykoor.

‘De markt is van toegevoegde waarde voor het dorp en het leeft enorm bij zowel ondernemers als inwoners. Het wordt echt helemaal te gek,’ meent Van der Weide.

De Najaarsmarkt, die de allure moet krijgen, die de Meimarkt decennia lang heeft gehad, wordt op 29 september gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.