dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Dedemsvaarter start petitie voor verlicht fietspad door Zuiderbos

Geplaatst op maandag 10 september 2018 11:09
  • Fietsverlichtingscampagne in Drenthe. © Pixabay

pinterestmail

Dedemsvaart - Dedemsvaarter Gerrit Hartholt is samen met een aantal gebruikers van het fietspad door het Zuiderbos in Dedemsvaart een petitie gestart. Deze petitie bepleit meer lantarenpalen langs het fietspad door het Zuiderbos. Een belangrijke reden om meer verlichting langs dit fietspad te bepleiten is omdat tegenwoordig meer scholieren gebruik maken van dit fietspad.

'De redenen dat dit fietspad nu wel een schoolfietsroute is (dit fietspad heeft nu de status van recreatief fietspad), is omdat er een nieuwe woonwijk ten zuiden van Dedemsvaart is. Dat was enige jaren terug niet en omdat er leerlingen van de bovenbouw van het Vechtdal College van Dedemsvaart naar Ommen fietsen. Ook was dit enige jaren geleden niet aan de orde. Contacten met andere gebruikers van dit fietspad geven verder aan dat zij bewegen belangrijk vinden en daarom graag wandelen, fietsen, joggen of hardlopen, zodra het donker wordt (zeker s'winters) is er in hun ogen nu te weinig (oriëntatie) verlichting langs dit fietspad. De ervaring leert dat sinds er betere verlichting van het fietspad langs de Kotermeerstal is, dat dit fietspad meer gebruikt wordt s'avonds en s'morgens. Omdat er tegenwoordig lantarenpalen zijn met sensoren, kan bij de plaatsing van meer verlichting van dit fietspad door het Zuiderbos gekozen worden voor dit type verlichting dit zodat het Zuiderbos s'nachts niet onnodig verlicht wordt', aldus Hartholt. 

De petitie is hier te ondertekenen.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.