dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

‘Strawberry Feld Festival wordt machtig mooi’

Geplaatst op Wednesday 8 August 2018 15:28
  • Het bouwteam zorgt voor de uitstraling op het Festival. © Schrijverij Lensen

pinterestmail

Dedemsvaart - Ze noemen zichzelf de zwetsers, de nuilers, maar in werkelijkheid zijn het harde werkers met handjes van goud.

Het is zaterdag 4 augustus net voor het middaguur als ik ze tref, de bouwploeg van het Strawberry Field Festival. In totaal gevormd door een man of twaalf, maar vandaag samengesteld door vijf mannen en een vrouw. In de hal van Tielbeke sjouwen, timmeren, zagen en zeuren ze. Met de nadruk op dat laatste. ‘We hebben allemaal een slecht huwelijk gehad,’ grapt Roelof Veldman als antwoord op de vraag waarom ze vrijwillig zoveel tijd opofferen voor het festival, dat op zondag 26 augustus in het Gemeentepark wordt gehouden. Gemiddeld kost het vrijwilligerswerk elk van hen minimaal twintig uur, schatten ze.

Beleving en uitstraling

Strawberry Field is een festival met het accent op beleving, emotie en uitstraling. ‘En dat is met name waar wij om de hoek komen kijken,’ zegt Veldman. Hij en zijn kompanen doen zich voor als ‘een zooitje ongeregeld’, maar schijn bedriegt. Er wordt met precisie, grote energie en enthousiasme gewerkt aan panelen, wanden, schotten en wat dies meer zij voor onder andere het Suriname-plein, het Spaanse- en het Amerikaanse plein, die straks heel veel kleur en elan geven aan het festival, dat voor het tweede achtereenvolgende jaar plaatsvindt.

De bouwers zijn harde werkers op de achtergrond, vaklieden, die het leuk met elkaar hebben,’ vertelt Herman Aalderink. Hij komt uit Slagharen, maar zet zich graag in voor het welslagen van het Dedemsvaartse festival. Net als de anderen was hij vorig jaar ook actief als vrijwilliger en dat is goed bevallen. En ja, ‘het is te warm vandaag om te werken, maar als we dat elke keer denken, wordt het niet wat,’ meent Herman, die het zweet van zijn voorhoofd wrijft.’ Het team maakt, zoals zij het zeggen, de fundering van het festival. Zij volgen zoveel mogelijk de instructies van de bestuursleden, die de ideeën voor de aankleding van het festival aandragen. Het is vervolgens aan het bouwteam om te bepalen waar bijvoorbeeld de waterleiding langs loopt en waar de electriciteitskabels moeten komen. De panelen en wanden worden uiteindelijk vlak voor het festival geschilderd door ‘huisschilder’ Arend Drenth.

‘Hij heeft wel een nadeel. Hij kent maar een kleur.. rood!,’ zwetst Roelof terwijl hij ‘een voorstelling geeft van de manier waarop dat gebeurt. Zijn medebouwers schieten voor de zoveelste keer in de lach. Met de kwinkslagen wordt de sfeer erin gehouden en ondertussen wordt er gestaag verder gewerkt. Er moet nog veel gebeuren, maar het wordt machtig mooi,’ beloven ze.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.