dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

‘Ik ga college niet voor de voeten lopen’

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 10:04
Laatste wijziging: 12 juni 2018 14:40
  • Douwe Prinsse. © Gemeente Hardenberg

pinterestmail

​Hardenberg/Dedemsvaart – - De gemeente Hardenberg heeft voormalig wethouder Douwe Prinsse geen verbintenis aangeboden als adviseur voor de vier nieuwe wethouders. De berichtgeving daarover op basis van vragen aan b&w van VVD en 50Plus klopt van geen kant,’ reageert Prinsse desgevraagd.

Volgens de fractievoorzitters Bert Gelling (VVD) en Gijs Schuurman (50Plus) zou Prinsse tijdens een informeel gesprek gemeld hebben dat het nieuwe college voornemens is Prinsse voor twee jaar in te huren voor werkzaamheden die meerdere werkgebieden betreffen en die in de afgelopen 16 jaren tot de portefeuille van de voormalige wethouder hebben behoord.

 

‘Nieuw college is lekker bezig’

 

‘Onzin’, zegt Prinsse. Hij heeft ook geen idee op welk informeel gesprek men doelt. ‘Ik ga geen nieuwe bestuurders voor de voeten lopen. Het is mij ook nooit gevraagd en als die vraag al mocht komen, dan zou ik het niet doen. Het nieuwe college is lekker bezig. Daar heeft men mij niet bij nodig. Als het om feitenkennis gaat en men wil iets weten, dan mag men mij altijd bellen, maar een verbintenis? Nee!’.

Het klopt wel dat Prinsse het onderhandelingsteam ter ontvlechting van de Beheersdienst Ommen Hardenberg (BOH) voorlopig blijft adviseren. Dit vanwege zijn historische dossierkennis. De gemeenteraad is daarover ook officieel geïnformeerd in een raadsbrief. . ‘Van die taak  moet men zich overigens ook niet teveel voorstellen. Ik zit bij de besprekingen, maar heb geen enkele beslissingsbevoegdheid,’ aldus Prinsse.

'Je moet toch ergens van leven'

De fractievoorzitter van 50Plus vindt de reactie van Prinsse onvoorstelbaar. en met name als hij zegt niet te weten op welk informeel gesprek er gedoeld wordt.  'Het gaat om een gesprek vorige week dinsdag 5 juni.  'Omstreeks 16.45 uur heb ik de heer Prinsse toen persoonlijk gesproken onder aan de trap naar de Dedemsvaartzaal in het gemeentehuis. Ik was op weg naar een vergadering van het presidium. De heer Prinsse heeft in dat gesprek tegen mij gezegd dat hij voor een aantal zaken als adviseur was ingehuurd door de gemeente Hardenberg voor 2 jaar, met de aanvulling 'je moet toch ergens van leven'. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.