dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Roy Gommer uit Dalen wint zilver op NK Ballonvaren (video)

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 11:36
Laatste wijziging: 15 mei 2018 13:51
  • NK Ballonvaren. © Ron Elbertsen

pinterestmail

Dalen / Gramsbergen - Roy Gommer uit Dalen heeft afgelopen weekend zilver gewonnen tijdens het Nederlands kampioenschap ballonvaren op vakantiepark ‘t Hooge Holt in Gramsbergen.

Maar liefst 29 deelnemers afkomstig uit negen verschillende Europese landen verschenen aan de start. Het NK liep van donderdag tot en met zondag en gedurende deze dagen werd maar liefst zes keer het luchtruim gekozen in de omgeving van Gramsbergen. Tijdens de vaarten moesten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld het varen naar een doelkruis. Aangezien men niet kan sturen met een ballon is dit knap ingewikkeld.

De ballonvaarders dienen gebruik te maken van de verschillende windrichtingen op verschillende hoogtes om ergens naartoe te varen. Op het doelkruis (een stoffen kruis dat ergens in een weiland wordt neergelegd) dient een marker gegooid te worden. Diegene die het dichtst bij het kruis weet te gooien wint de opdracht.

Gommer kwam wat moeizaam uit de startblokken, maar gedurende de week klom hij langzaam maar zeker omhoog in de tussenstand. Vooral de laatste twee vaarten waren erg goed, waardoor hij slechts op enkele punten naderde van de nummer 1, Henk Broeders uit het Brabantse Zundert, die zijn 18e Nederlandse titel binnen haalde. Jan Oudenampsen uit Laren maakte het podium compleet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.