dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Asaf beleeft prachtige koorreis

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 09:59
  • © Asaf

  • © Asaf

pinterestmail

Dedemsvaart - Het Christelijk Mannenkoor Asaf kijkt terug op een drukke, maar fantastische 4 daagse koorreis naar België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Zaterdag keerde de groep moe maar voldaan huiswaarts.

Het eerste optreden van het koor  onder leiding  van dirigent Peter Bos werd woensdag gegeven in de Abdij van Val Dieu in de gemeente Luik. Daarna werd er doorgereisd naar het hotel in Livange bij de stad Luxemburg. Op Hemelvaartsdag werd in Luxemburg medewerking verleend aan de kerkdienst in de Evangelische Kirche  om de toehoorders na afloop nog te verassen met een mini - concert. In de avonduren werd vervolgens afgereisd naar  het eveneens bekende Middeleeuwse Vianden, waar het koor en begeleiding medewerking verleende in een Nederlandse dienst in de Trinitarierkerk.

Vrijdag werd er een concert gegeven in de Noord Franse stad Metz  in de indrukwekkende Cathédrale Saint –Etienne de Metz  die tot één van de grootste  Gotische bouwwerken van Europa behoort . De bouw van deze kathedraal die in 1220 begon en die enkele eeuwen duurde heeft als indrukwekkend  kenmerk  de enorme glas –in-loodramen. Wat aan  niet veel koren is gegund dat het koor Asaf in het front van de kerk zijn liederen mocht zingen.

Op zaterdag werd de stad Antwerpen aangedaan en gaf het koor daar zijn slotconcert van de reis in de schitterende mooie Sint Carolus Borromeuskerk. Het Christelijk Mannenkoor Asaf werd tijdens de reis op een fantastische wijze begeleid door de panfluitist Leon Koppelman uit Vriezenveen en organist Jorrit Woudt uit Enschede. Niet alleen werd er gezongen. Ook werden tal van toeristische plaatsen bezocht in de diverse steden en was er een boottocht door de havens van Antwerpen. Op de Moezel bij Grevenmacher werd op een rondvaartboot een kleurrijke bonte avond gehouden voor en door de leden.        

 

 

 

Het Christelijk Mannenkoor Asaf kijkt terug op een drukke, maar fantastische 4 daagse koorreis naar België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Er werd volop gezongen, maar ook was er tijd voor ontspanning in de vorm van onder meer een boottocht door de havens van Antwerpen. Op de Moezel bij Grevenmacher werd een bonte avond gehouden voor en door de leden. Van heel bijzondere allure was het optreden in de Cathédrale Saint –Etienne de Metz, die tot één van de grootste Gotische bouwwerken van Europa behoort. De bouw van deze kathedraal ,die in 1220 begon en enkele eeuwen duurde, heeft als indrukwekkend kenmerk enorme glas-in-loodramen. Wat aan niet veel koren is gegund dat het koor Asaf in het front van de kerk zijn liederen mocht zingen. Asaf, dat onder leiding staat van dirigent Peter Bos, werd tijdens de reis begeleid door panfluitist Leon Koppelman uit Vriezenveen en organist Jorrit Woudt uit Enschede.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.