dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Welpen leren en genieten op 'tientjeskamp'

Geplaatst op zondag 15 april 2018 14:44
  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

pinterestmail

Dedemsvaart - Zeventien welpen (kinderen van 7-11 jaar) van Scouting Dedemsvaart hebben dit weekend meegedaan aan het jaarlijkse tientjeskamp op het scoutingkampeerterrein in Eerde. Daarbij werd 'de nieuwkomers' onder meer geleerd hoe een zakmes veilig gebruikt kan worden. Wie dat onder de knie heeft, krijgt een zakmesinsigne.

De welpen leren hoe ze veilig moeten werken met hun zakmes, hoe ze dit mes onderhouden, hoe ze hem veilig opbergen en wat er wel en niet mag met een zakmes. Ook leerden de welpen wat ze moeten doen als er iets gebeurt, waardoor de situatie niet meer veilig is voor een mes. Er werd goed opgelet en de welpen toonden goed geluisterd te hebben en de regels goed te kennen.

Met het insigne op zak werd vervolgens een wandeling door het bos gemaakt om de dag daarna af te sluiten bij het kampvuur. Zondagochtend gingen de welpen vroeg uit de veren om na het ontbijt de spullen weer in te pakken en de tenten af te breken. Na het harde werken maakten de welpen en hun leiding nog een 'stevige tocht' richting de uitkijktoren op de Besthmenerberg om het gebied van boven af te bekijken. Eenmaal terug bij het kampterrein werd koers richting 'huis' gezet in de wetenschap dat het kamp een prachtige belevenis was geweest, waar nog lang over nagepraat zal worden.  

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.