dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Vrouwen van Nu op excursie

Geplaatst op woensdag 11 april 2018 17:59
  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Dedemsvaart – Ruim zeshonderd Vrouwen van Nu uit de hele provincie Overijssel gaan dezer dagen op excursie naar een viertal agrarische bedrijven in onze gemeente. Woensdag hebben in dit kader zo’n tweehonderd dames, met behulp van vier bussen, onder meer een bezoek gebracht aan het geitenbedrijf van de familie Kelder in Radewijk.

Kelder is kleinschalig begonnen, maar inmiddels flink uitgebreid. De geitenhouder houdt nu ongeveer zevenhonderd melkgeiten en vierhonderd jonge geitjes. De bedoeling is om door te groeien naar 1150 melkgeiten.

De jaarlijkse Agrarische Dag is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Agrarische commissie van de Dedemsvaartse afdeling van Vrouwen van Nu. ‘Een prachtige gelegenheid om de activiteiten op agrarisch gebied in onze mooie omgeving eens breed voor het voetlicht te brengen,’ aldus Jannie van Hell, die samen met Jennie Bieuwenga, Betsy Lubbers, Anny Tempelman en Betsie Mensink de lokale Agrarische commissie vormt.

Naast het geitenbedrijf van de familie Kelder bezoeken de dames deze week ook het melkveebedrijf van de familie Zandman in Beerze, de buffelfarm van de familie Kelder in Radewijk en het pluimveebedrijf van Van der Veen in Bergentheim.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.