dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Scholen krijgen Budgetspel

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 21:01
  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Dedemsvaart – Tijdens een bijeenkomst in De Baron zijn vanavond Budgetspelen overhandigd voor 55 basischolen in de gemeenten Hardenberg en Ommen. Voor elke school zijn twee spellen beschikbaar. De spellen werden overhandigd door Fred Koekkoek, voorzitter van het Bureau Sociaal Raadslieden.

Het Budgetspel is een uniek bordspel dat in samenwerking met ouders en lokale organisaties door de gemeenten Hardenberg en Ommen is ontwikkeld. Via dit bordspel leren kinderen in groep 7 en 8 spelenderwijs met geld omgaan.

Het streven is dat het Budgetspel de komende anderhalf jaar op alle basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen gespeeld wordt. Professionals van de organisaties €uroWijzer, Raad & Recht, B-authentiek en ervaringsdeskundigen gaan dit spel in samenwerking met de scholen spelen. Het doel is dat leerlingen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, leren hoe het is om met geld om te gaan. zodat financiële problemen. ook al op jonge leeftijd voorkomen worden

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.