dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Man (68) uit Dedemsvaart krijgt celstraf voor betasten buurmeisje

Geplaatst op donderdag 8 maart 2018 20:40
  • © NDC nieuwsmediagroep

pinterestmail

Zwolle / Dedemsvaart - Een 68-jarige man uit Dedemsvaart is donderdag veroordeeld tot 8 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met zijn buurmeisje. De man hielp haar met douchen.

Het verstandelijk beperkte buurmeisje van destijds 14 of 15 jaar wilde voor geen goud onder de douche. De verdachte, die vaak bij de buren over de vloer kwam, vroeg of hij het eens mocht proberen. Met succes, zei hij twee weken terug in de rechtszaal: het meisje had voortaan plezier onder de douche.

De man bekende dat hij onder meer aan haar vagina had gezeten, maar bedoelde er niets seksueels mee. Zijn raadsman vroeg daarom ook om vrijspraak: hij had er nooit kwade bedoelingen bij gehad. Maar de rechtbank in Zwolle vond wel dat zijn handelingen een seksueel karakter hadden. Hij had haar immers over haar geslachtsdeel gewreven en in haar borsten geknepen. Het meisje functioneert op het niveau van een 7-jarige. Zijn bedoelingen hierbij zijn in deze strafzaak niet relevant. 'Zijn handelingen van seksuele aard dienden geen enkel redelijk doel', aldus het vonnis.

Tegen de man was 18 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist. De rechtbank kwam lager uit mede omdat de man geen relevant strafblad had. Omdat de man naast het slachtoffer woont is een contactverbod lastig. De rechtbank stelde daarom als voorwaarde dat hij niet zonder bijzijn van een andere volwassene in één ruimte mag zijn met haar of met haar zusje.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.