dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Scouting reist de wereld over

Geplaatst op zondag 4 maart 2018 12:28
  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

  • © Scouting Dedemsvaart

pinterestmail

Dedemsvaart – Scouting Dedemsvaart is als 264e van 424 deelnemende Scouting groepen geëindigd tijdens iScout. Zaterdag werd het wereldwijde virtuele evenement gehouden, waaraan tienduizend scouts uit zeventien landen meededen.

Scouts uit onder andere Australië, België, Amerika, Litouwen en Jordanië reisden net als leden van Scouting Dedemsvaart virtueel de wereld over. ‘Onderweg’ werd onder meer de auto van een van de scouts gevuld met ballonnen, een banaan via de voeten doorgegeven en een gesprek gevoerd met iPhones’ Siri. Ondertussen werden door andere scouts vragen beantwoord als ‘Op welke coördinaten ligt er een man in het gras tussen Brixton en Bexhill?’of ‘Waar ligt het eerste huis dat aangedreven wordt door stroom dat is opgewekt door een watermolen?’ en “Waar raakt Oostenrijk (bijna) Oostenrijk en Duitsland (bijna) Dutisland?’

 

De scouts hadden vier uur de tijd om de doe-opdrachten uit te voeren en de antwoorden te zoeken op de cryptische vragen. De uitslag werd om middernacht bekendgemaakt. De Dedemsvaartse scouts toonden zich tevreden met hun 264e plaats.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.