dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Kerk & Israël houdt bijeenkomst over de synagoge

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2018 08:29
  • © Pixabay.com

pinterestmail

Dedemsvaart - De commissie Kerk & Israël Dedemsvaart houdt donderdag 22 februari weer een bijeenkomst. Dit keer zijn Margot Maynard en Sharon Mulder uitgenodigd.

Zij geven inzicht in wat een synagoge eigenlijk is, welke religieuze voorwerpen er te zien zijn en wat deze betekenen. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp is 22 februari welkom bij de Fontein in Dedemsvaart.

Rabbijn

Margot Maynard heeft in de Verenigde Staten de opleiding tot rabbijn gevolgd en daar gewerkt als rabbijn voor een Joodse gemeente. Ze woont inmiddels alweer acht jaar in Nederland. Sharon Mulder heeft maatschappelijk werk in Amsterdam gestudeerd en daar haar Joodse wortels herontdekt.

Margot en Sharon zijn beide bestuursleden voor Stichting Sjemmesj. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de synagoge in Emmen en organiseert regelmatig muziek, lezingen en andere activiteiten met een Joodse culturele achtergrond.

Collecte

De bijeenkomst start donderdag 22 februari om 19.30 uur bij de Fontein, Hoofdvaart 7 in Dedemsvaart. Inloop met koffie is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst eindigt rondt 21.30 uur. De toegang is vrij en opgave is niet nodig, er wordt die avond wel een collecte gehouden voor de gemaakte kosten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.