dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Jeugd kan eigen wereld bouwen en tentoonstellen

Geplaatst op woensdag 7 februari 2018 17:40
  • Kinderen die houden van timmeren en lekker creatief bezig zijn kunnen de cursus ‘Diorama maken’ volgen. © Cultuur Koepel Vechtdal

pinterestmail

​Dedemsvaart - Kinderen die houden van timmeren en lekker creatief bezig zijn kunnen de cursus ‘Diorama maken’ volgen. De cursus wordt georganiseerd door Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

Een diorama is een kijkkast waarin een eigen wereld gebouwd en tentoongesteld wordt. In de cursus maken de kinderen een eigen diorama compleet met een zelfgemaakt tinnenfiguurtje uit ijzer gegoten. In vijf lessen van 1,5 uur gaan de kinderen aan de slag in Dedemsvaart en reizen ze twee lessen naar het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen. Het museum wil graag pronken met de diorama’s, ze worden daarom ook een maand tentoongesteld, net als echte kunstwerken.

Aanmelden voor deze korte kindercursus kan tot 9 februari via www.hardenbergkids.nl. De lessen starten op dinsdag 6 maart in Dedemsvaart. De kosten zijn € 7,50 voor de hele cursus. De cursus is voor jongeren van 7 tot 12 jaar.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.