dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
Dedemsvaart

Jeugd kan eigen wereld bouwen en tentoonstellen

Geplaatst op woensdag 7 februari 2018 17:40
  • Kinderen die houden van timmeren en lekker creatief bezig zijn kunnen de cursus ‘Diorama maken’ volgen. © Cultuur Koepel Vechtdal

pinterestmail

​Dedemsvaart - Kinderen die houden van timmeren en lekker creatief bezig zijn kunnen de cursus ‘Diorama maken’ volgen. De cursus wordt georganiseerd door Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

Een diorama is een kijkkast waarin een eigen wereld gebouwd en tentoongesteld wordt. In de cursus maken de kinderen een eigen diorama compleet met een zelfgemaakt tinnenfiguurtje uit ijzer gegoten. In vijf lessen van 1,5 uur gaan de kinderen aan de slag in Dedemsvaart en reizen ze twee lessen naar het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen. Het museum wil graag pronken met de diorama’s, ze worden daarom ook een maand tentoongesteld, net als echte kunstwerken.

Aanmelden voor deze korte kindercursus kan tot 9 februari via www.hardenbergkids.nl. De lessen starten op dinsdag 6 maart in Dedemsvaart. De kosten zijn € 7,50 voor de hele cursus. De cursus is voor jongeren van 7 tot 12 jaar.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.