dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

'Dit is van de zotte'

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018 21:39
  • © Hans Heering

  • © Hans Heering

  • © Hans Heering

pinterestmail

Dedemsvaart - Een poging tot verplaatsing van het voetbalduel tussen koploper SC Stadskanaal en SV Dedemsvaart is op niets uitgelopen. Dat betekent dat Dedemsvaart zondag afreist naar Groningen.

'Van de zotte' meent supporter en carnavalist Hans Heering. Hij hoopt net als verschillende andere betrokkenen stiekem op een afgelasting. 'Hopen mag natuurlijk, maar omdat SC Stadskanaal sinds 2012 over een kunstgrasveld beschikt, lijkt de kans op een afgelasting miniem. Of de weergoden moeten de carnavalisten nog te hulp schieten door een enorm pak 'witte confetti' op het sportpark in Stadskanaal te laten vallen waardoor voetballen onmogelijk wordt. Het zou te mooi zijn, dus reken er maar niet op,' stelt Heering.

'SV Dedemsvaart oftewel FC Kloetendonk moet zondag 11 februari gewoon de wei in. Ondanks het grote feest der zotten'. .

Geen medewerking

Ook Lemelerveld ('t Sprokkeldorp tijdens carnaval) en Vilsteren (Piepenplassersdorp) moeten zondag aan de bak omdat de tegenstanders Heerde en Scheerwolde het voor zondag vastgestelde duel ook niet wensen te verplaatsen.

Op de site van Lemelerveld stond te lezen dat – tot grote teleurstelling van Lemelerveld – de twee clubs Lemelerveld en Heerde er onderling niet uit zijn gekomen. Als laatste redmiddel werd nog een beroep gedaan op de KNVB. De voetbalbond wenst echter geen medewerking te verlenen aan het voorstel om de wedstrijd te verplaatsen naar een ander moment. 'Als Lemelerveld wel toestemming krijgt, komen Dedemsvaart en Vilsteren ook. En voor je het weet, ligt het hele programma overhoop', liet de KNVB Lemelerveld weten.

De bond gaf nog wel de tip om voor aanvang van het seizoen bij de inschrijving van teams duidelijk mee te geven niet te willen spelen in het carnavalsweekend. 'Lemelerveld speelt die tip dan ook graag door aan andere verenigingen', zo staat op www.vvlemelerveld.nl

Even terug naar de wedstrijd van Dedemsvaart tegen Stadskanaal. Vorige week presteerde Dedemsvaart slecht en op eigen veld werd met 1-3 verloren van hekkensluiter Raptim. Hoe mooi zou het zijn als het team zich komende zondag kan revancheren voor de slechte prestatie van afgelopen zondag. Maar ook Stadskanaal zal revanchegevoelens hebben. Op 15 oktober 2017 werden d' “Knoalsters' in Dedemsvaart nameljk met 3-1 verslagen. Het was de vierde achtereenvolgende overwinning van de verrassende debutant in de tweede klasse.

In de Stentor van maandag jl. zei trainer Arnoud Rouwenhorst dat Dedemsvaart in een moeilijke fase zit en dat zijn jonge ploeg een stap extra moet doen om de hoge verwachtingen waar te maken.

Wie zijn oor te luister legt langs het veld, hoort ook (te?) hoge verwachtingen bij de supporters. Maar laten we niet vergeten dat Dedemsvaart in het debuutjaar al veel punten heeft gepakt. Er moeten nog 13 pittige wedstrijden worden gespeeld, maar als SV Dedemsvaart uiteindelijk in het linker rijtje eindigt, dan is er toch een goede prestatie geleverd. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.