dossiers
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
In een tijdelijk opvangcentrum aan de Jachthuisweg in Heemserveen komen ...
Dedemsvaart

Leerlingen Vechtdal College doneren aan KWF

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 14:03
  • © Vechtdalcollege

pinterestmail

Dedemsvaart - De leerlingen van kader 2 van het Vechtdal College Dedemsvaart hebben geld opgehaald voor KWF. Dit deden zij met het economie-project 'Maak centen met je talenten'. Het startkapitaal van 4 euro per leerling groeide uit tot 207,20 euro.

Afgelopen week ontving de stichting uit handen van de klas de cheque. Elke leerling kreeg de opdracht om het startkapitaal met inzet van zijn/haar talenten te vermeerderen. Van deze winst ging 1/3 deel naar de klassepot en 2/3 deel naar een door de leerlingen te kiezen goed doel. De klas stemde unaniem voor het KWF. Er werden auto’s gewassen, tuinen onderhouden, pallets opgeknapt, cakes en knieperties gebakken en er werd heel veel chocola verkocht.

Ondertussen ging het in de klas over omzet-brutowinst-nettowinst en bij het vak godsdienst werd gekeken wat er in de bijbel geschreven is over talenten en hoe je daar mee omgaat. Inmiddels zijn de logboeken en kasboeken ingevuld en is het project afgelopen week afgerond met het overhandigen van de cheque aan de vrijwilligers van KWF, afdeling Hardenberg.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.