dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

'Zingen werkt aanstekelijk en zorgt voor verbinding'

Geplaatst op dinsdag 21 maart 2017 17:12
  • 'Iedereen Zingt'. © Eigen foto

pinterestmail

Dedemsvaart / Hardenberg - Wout Otter, Ferdinand Coppens, Albert Bouwhuis en Harry Bijker maken zich op voor het project 'Iedereen Zingt'. Dat vindt 16 december in Dedemsvaart en op 17 december in Hardenberg plaats.

‘Als iedereen er fanatiek mee bezig gaat, belooft het een happening te worden, die zijn weerga niet kent,’ zegt Harry Bijker.

Koren en zanggroepen aangeschreven

Om mensen te mobiliseren en alvast warm te laten draaien voor het grote zanggebeuren zijn alle koren en zanggroepen afgelopen week aangeschreven met de vraag om mee te doen. ´Zo ja, dan hebben ze mooi de tijd om zich optimaal voor te bereiden,´ meent Harry Bijker. Hij is zelf een hartstochtelijk zanger en heeft dat al meermaals laten horen (als deelnemer en winnaar) van onder meer de zangwedstrijd Una Voartse Voce Particolare, bij muziektheater VAKK, het passieverhaal, maar ook als zanger van de EPN band (Een Pot Nat).

Bijker ziet het evenement in december in Dedemsvaart al helemaal voor zich. Een lichttocht tijdens de donkere dagen voor kerst met haltes, waarbij iedereen zich gaandeweg aansluit tot een grote, zingende menigte om te eindigen met een ´Grande Finale´ in de tuin achter de Van Dedemkerk.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.