dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Dedemsvaart

Baron Van Dedem overleden

Geplaatst op woensdag 2 december 2015 08:21
  • © BRU/ Geke Lensen

pinterestmail

Dedemsvaart - Op 86-jarige leeftijd is op donderdag 26 november 2015 in Zeist mr. Willem baron van Dedem overleden. Voor zover bekend is de man geen directe afstammeling van baron Willem Jan van Dedem, stichter van het kanaal de Dedemsvaart.

‘Bij de viering van 200 jaar de Dedemsvaart in 2009 hebben we ruim veertig familieleden van de stichter mogen begroeten, maar deze man was daar volgens mij niet bij’, zegt HVA-voorzitter Barend Rooseboom desgevraagd.

Mr. Willem baron van Dedem zou een groot kunstkenner en een gepassioneerd verzamelaar van kunst geweest zijn. In 2002 schonk baron Van Dedem vijf schilderijen uit zijn eigen collectie, waaronder een Ruysdael, aan het Mauritshuis in Den Haag. In 2014 opende de baron de Tefaf in Maastricht, ‘the world’s greatest art and antiques fair.’ Sinds 1998 was hij President van de Board of Trustees.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.