dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Ferdinand Coppens wint vierde Voartse Voce Particolare

Geplaatst op maandag 16 maart 2015 18:12
  • Ferdinand Coppens © Eigen foto

pinterestmail

Dedemsvaart - De 22 jarige Dedemsvaartse student Ferdinand Coppens is afgelopen zaterdag winnaar geworden van de tweejaarlijkse zangwedstrijd Una Voartse Voce Particolare 2015, die voor de vierde keer werd gehouden.

Met zijn performance van het lied 'Kijk me aan' uit de musical The Wiz wist Coppens een bomvolle Gashouder met enthousiast publiek optimaal te vermaken.

In totaal gaven acht kandidaten acte de présence tijdens de finale. De deelnemers werden eerst in gewone kleding aan het publiek voorgesteld, waarna ze door de grime- en kledingploeg werden omgetoverd tot het personage uit de musical, waaruit zij een lied zongen.

Juryvoorzitter Joost Liese roemde de zangkwaliteiten van alle deelnemers. Naast Coppens streden Linda Heespelink, Puck Finckers, Ilse van Dijk, Manon Toonen, Carin Odink, Hadassa Schalen en Boudewijn Kok om de eerste plaats.

Met name Boudewijn Kok wist de zaal te ontroeren met zijn vertolking van het lied 'Toen ik je zag' van Anthony Kamerling.

Una Voartse Voce Particolare is een initiatief van muziektheater VAKK en wordt om het jaar gehouden. Eerdere winnaars waren Mariska Schagen, Jeanine Willems en Harry Bijker.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.