dossiers
In een tijdelijk opvangcentrum aan de Jachthuisweg in Heemserveen komen ...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Wat gebeurt er met de Kastanjehof (1870), de oude basisschool in het centrum van Hardenberg.
Dedemsvaart

‘Strijker‘ helpt mensen

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 11:53
  • Bijlage 1 © Boom regionale uitgevers

pinterestmail

KLOOSTERHAAR - Door de jaren heen wordt geneeskunst in de vorm van paranormale therapie steeds meer erkend. Daarvoor maakt de beroepsorganisatie voor paranormaal therapeuten NFPN zich sterk. Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandelingen. Charles M. Pellicaan (64), uit Kloosterhaar, is ook aangesloten bij de NFPN. Al 25 jaar werkt hij als therapeut in zijn eigen praktijk. Hij noemt zichzelf ‘paranormaal therapeut in de vorm van magnetiseur‘. In de volksmond ook wel ‘strijker‘ genoemd.

‘Als kind heb ik deze gave meegekregen" vertelt Pellicaan, ‘door de tijd heen voelde ik de krachten steeds sterker worden, tot dat ik er niet meer om heen kon.‘ Hij werkte in de weg- en waterbouw toen hij bij zijn huisarts terecht kwam. Deze herkende en erkende de magnetische gaven van Pellicaan en zette hem op het spoor. Vervolgens heeft Pellicaan zich aangesloten bij het NFPN en de HBO beroepsopleiding gedaan. Twee keer per jaar krijgt hij nascholing. In zijn praktijk heeft de heer Pellicaan al heel veel mensen behandeld, bijvoorbeeld ms-patienten, mensen met reuma, migraine, pijnklachten. Hij heeft veel kankerpatiënten geholpen met pijnklachten, het gebeurt ook dat dan de kanker zelf ook ingekapseld raakt. Hij behandelt ook mensen met vruchtbaarheidsproblemen, met goede resultaten. En ‘huilbabys‘, die na een behandeling rustig worden, of kinderen met ADHD die veel baat erbij hebben. Overal komen de patiënten vandaan, natuurlijk uit de buurt, maar ook van Rotterdam tot Groningen en over de grens van Duisburg tot Hannover. De relatie met reguliere artsen wordt wat gemakkelijker. ‘De meeste artsen staan er niet afwijzend tegenover, ze zijn wel bekend met paranormale therapie.‘ Pellicaan gebruikt zijn magnetische krachten om mensen te helpen. Tijdens een behandeling voelt hij bij zichzelf waar de pijn. Hij kan zich er ook wel voor afsluiten, "want ik kan niet de hele wereld op de schouders nemen".

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.