dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Dedemsvaart

Wereldrecord Twister verbroken

Geplaatst op Friday 25 April 2008 14:46
  • De wereldrecordpoging Twister was een geweldige happening. (Foto: Gerrit Brokelman) © NDC mediagroep

  • Een aantal leerlingen had zich flink uitgedost (Foto: Gerrit Brokelman) © NDC mediagroep

  • Marleen Bosch uit Bruchterveld toonde zich de allerbeste ‘twister‘. (Foto: Gerrit Brokelman) © NDC mediagroep

pinterestmail

HARDENBERG - Met een kleine 2100 leerlingen heeft het Vechtdal College vandaag in de Evenementenhal in Hardenberg het wereldrecord Twister verbroken. De recordpoging kan de boeken in als een doorslaand succes. ‘Het WK voetbal is er niets bij‘, aldus een van de bezoekers. Een grote menigte ging helemaal uit z‘n dak tijdens deze enorme happening.

Ruim tweeduizend leerlingen van het Vechtdal College probeerden vandaag in het Guiness Book of Records te komen door het wereldrecord Twister te verbeteren op een Twistermat van maar liefst tweeduizend vierkante meter. En dat lukte. Het was de 14-jarige Marleen Bosch uit Bruchterveld, die als laatste overbleef in de afvalrace. Zij won de PC, die klaar stond voor de allerbeste Twisterkandidaat. De organisatie was in handen van eindexameneerlingen vmbo, havo en vwo en enkele docenten als laatste schooldag activiteit. Voorafgaand aan de recordpoging zijn 10.000 Twisterstippen symbolisch worden verkocht door de leerlingen. Het geld dat hiermee is opgehaald komt geheel ten goede aan de bouw van een school voor verstandelijk gehandicapten in Siret, Roemenië. De bouw van deze school wordt deze zomer gestart door JOES, een jongeren-stichting uit Nieuwleusen. Voor de bouw van de school is ? 150.000 nodig. De leerlingen hebben in totaal 25.000 euro opgehaald via loten. In Roemenië is er nog vrijwel geen onderwijs voor kinderen met een beperking en onder het motto ‘onze laatste schooldag draag dus bij aan hun eerste schooldag‘ besloten de leerlingen van het Vechtdal College hun steentje bij te dragen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.