dossiers
Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In dit doss...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Dedemsvaart

Politiek twijfelt ernstig over rapport verkeersveiligheid

Geplaatst op woensdag 27 januari 2010 09:07
mail

Dedemsvaart - Over twee weken wordt in de gemeenteraad gesproken over het onderzoek dat gehouden is naar de verkeersveiligheid in Dedemsvaart. De kans dat het voorstel van B&W voor een Plan van Aanpak van onder andere de brug aan de Magnolia en aanpassing van de Nieuwewijk wordt afgewezen is groot.

De raad discussieerde dinsdagavond in oriënterende zin over het plan. De partijen waren het er vrijwel unaniem over eens dat met het Plan van Aanpak de eerder door de PvdA ingediende motie van een onderzoek naar de verkeersveiligheid niet is uitgevoerd. De politiek heeft grote moeite met onder andere het voorstel om van de Nieuwewijk een voorrangsweg te maken. Ook het voorstel om de Moerheimstraat deels tot 30 km zone te bestempelen, zonder de weg daartoe in te richten, roept grote vraagtekens op. Niet alleen de politieke partijen, maar ook Plaatselijk Belang Dedemsvaart en inwoner Gerrit Hartholt plaatsten vraagtekens bij het Plan van Aanpak. Hartholt verwoordde het aldus: Doe het goed of doe het niet! Gerrit Schipper van PBD pleitte ervoor om de 90.000 euro, die het college voor dit Plan van Aanpak heeft uitgetrokken voor andere zaken in te zetten. Wethouder Janssen benadrukte tijdens de discussie dat het nadrukkelijk de bedoeling is de bus terug op de oude route te krijgen. Daartoe zitten er in het Plan van Aanpak een aantal 'compromissen'. Voor wat betreft het voorstel tot een voorrangssituatie op de Nieuwewijk gaf Janssen toe dat het college zich wellicht iets teveel door het onderzoeksrapport had laten leiden. (Meer achtergronden over de verkeerssituatie op en rond de brug Magnolia zijn te lezen onder 'dossier' Magnolia).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.