dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Balkbrug

Jan en Alie delen al 65 jaar lief en leed

Geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 13:53
  • © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Balkbrug - Burgemeester Peter Snijders heeft maandag een bezoek gebracht aan het echtpaar Van Buren-Timmerman, dat het 65-jarig huwelijksjubileum vierde. Tijdens een geanimeerd gesprek verhaalde het echtpaar over hun gezamenlijke verleden dat 71 jaar geleden begon op de dansvloer bij Schoenmaker in Nieuwleusen.

De 93-jarige Jan van Buren werd geboren in Westerhuizingerveld. Zijn vijf jaar jongere vrouw zag het eerste levenslicht in twee kinderen, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Jan was in zijn werkzame leven veel van huis, weet Alie nog. Hij zat tijdens de oorlog ondergedoken, volgde een mariniersopleiding in Amerika en was onder meer werkzaam in Indonesië, in De Koepel in Breda en werkte bij justitie in Veenhuizen. De laatste 33 jaar van zijn werkzame leven werkte hij bij Veldzicht.

Alie deed een opleiding coupeuse in Zwolle en oefende deze hobby vooral thuis uit. Tot haar 65ste werkte ze bij de bibliotheek in Balkbrug. Het paar kijkt met voldoening terug op zijn leven tot nu toe en geniet nog elke dag van hun huis en samenzijn aan de Molenweg. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.