dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Balkbrug

Liederen raken bezoekers kerkdienst

Geplaatst op woensdag 2 januari 2019 08:46
  • Liederen raken bezoekers kerkdienst. © Organisatie Top 2000 Dienst

pinterestmail

Balkbrug - Zondagochtend hebben de bezoekers van de kerkdienst van de Protestantse Gemeente Oud Avereest/Balkbrug een bijzondere dienst meegemaakt, namelijk een Top 2000 dienst.

‘Iedereen heeft hier enorm van genoten’, laat de organisatie na afloop weten. ‘Het was echt een mooie dienst. Veel mensen vroegen of we dit niet vaker, bijvoorbeeld iedere maand, kunnen organiseren.’ Maandelijks zal zeker geen optie zijn, maar mooi is dat de Top 2000 dienst in goede aarde gevallen is.

Voor de liederenkeuze kon er gestemd worden en zo’n veertigtal mensen heeft daar gehoor aan gegeven. Hierdoor ontstond een eigen Top 3 waarbij het nummer Fix You van Coldplay de absolute nummer een was. U2 met I Still haven’t Found, Leonard Cohen’s Halleluja stonden gedeeld op twee en Tears in Heaven van Eric Clapton sloot de rij.

Just4U

‘We merkten dat mensen echt geraakt werden door de muziek die gespeeld en gezongen werd door Just4U, de band uit Hoogeveen die er ook voor zorgde dat de nummers aan elkaar gepraat werden’, zegt Marloes ter Burg. Tijdens de dienst werd het nummer Turn, turn, turn van The Byrds aangedragen. Het lied is een letterlijke vertaling van Prediker 3: 1-8 en dit tekstgedeelte werd ook voorgelezen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.