dossiers
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Balkbrug

Grote belangstelling voor concert Andiamo Trio

Geplaatst op dinsdag 23 oktober 2018 09:49
  • Grote belangstelling voor concert Andiamo Trio. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Grote belangstelling voor concert Andiamo Trio. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Grote belangstelling voor concert Andiamo Trio. © NDC/ Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug - Een trio van klarinet, cello en piano is niet alledaags. Toch durft het Andiamo Trio deze bezetting aan. ‘Er zijn niet zo heel veel werken voor deze bezetting geschreven’, vertelt Stein van Eden, pianist. ‘Misschien zo’n tweehonderd. Dat lijkt veel, en er is voor ons nog voldoende te spelen, maar in vergelijking met andere bezettingen is het aantal niet groot.’

Uit de beschikbare werken heeft het Andiamo Trio voor het concert bij de Stichting Kamermuziek Oud Avereest werken gekozen van Beethoven, Mendelssohn, Tajčević en Brahms. Werken die de mogelijkheden van het Andiamo Trio goed tot zijn recht laten komen. De bezetting blijkt een verrassing te zijn. Piano, cello en klarinet vormen een schitterend geheel waarbij elk instrument volop ruimte krijgt om te schitteren. De werken van Ludwig von Beethoven zetten de toon voor het concert. Afwisselend krijgen de drie musici de ruimte om hun kwaliteiten te tonen. Snelle stukken worden afgewisseld met ingetogen spel en het publiek, dat deze keer massaal naar de Reestkerk is gekomen, geniet vanaf het eerste moment. ‘Wij spelen hier voor de eerste keer’, zegt Van Eden. ‘En wat is het leuk dat jullie in zo’n grote getale naar ons concert gekomen zijn.’

Wisselende bezettingen

Het Andiamo Trio bestaat naast Stein van Eden uit Marieke van der Lee op klarinet en celliste Dionne Nijsten. Het drietal kent elkaar van het Conservatorium in Utrecht en treedt met grote regelmaat op. Aanvankelijk in wisselende bezettingen, maar nu als vast trio. Naast de werken van Beethoven en Mendelssohn zijn de korte werken van Tajčević ineens vol passie en temperament, merkbaar ook aan de intensiteit waarmee de drie musici spelen. Na de onderbreking speelt het Andiamo Trio het complete klarinettentrio van Johannes Brahms.

Het eerstvolgende concert van de SKOA vindt plaats op zondag 18 november. Dat staat het Oneiros Ensemble met ‘Rusland & Europa’ op het programma.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.