dossiers
De provincie gaat de provinciale wegen N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lich...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Balkbrug

Balkbrug loopt hard voor goede doel tijdens Roparun 2018

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 08:55
  • © Jeffrey Zwiers

  • © Jeffrey Zwiers

  • © Jeffrey Zwiers

pinterestmail

Balkbrug - Net als altijd begon het met een biertje in de hand. Op een voetbalzondag buiten in de zon kwamen Robert van Marle en Ramon Steen aan de praat. Wat ging Van Marle volgend jaar doen, nu hij Robert’s Run voor KiKa had gedaan. Antwoord: De Roparun. Een initiatief dat geld ophaalt voor palliatieve zorg.

Dat is toch even andere koek dan alleen een halve marathon lopen. De Roparun, die al sinds 1992 gelopen wordt, is een hardloopevenement waarbij je met een groep van acht lopers van Hamburg of Parijs naar Rotterdam loopt. Doel is dat er constant één iemand hardloopt. Dat deze afstanden niet zomaar te overbruggen zijn, mag duidelijk zijn. Daarom duurt de hele run van 19 tot en met 21 mei, Pinksterweekend.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Team uit Balkbrug

Dit jaar doet er dus ook een team uit Balkbrug mee op de route Hamburg. Van Marle en Steen kregen Edwin Timmerman, Jeanine Huisjes, David Seigers, Lars Heldt, Patrick Bloemberg en Martijn Drost zo ver dat ze mee wilden doen. Het gaat hier echter niet alleen om acht lopers. Er zit een compleet team van in totaal 26 mensen achter Roparunteam Balkbrug. Chauffeurs voor de bivak en meerijdende busjes. Fietsers die erbij zijn als ondersteuning. Cateringpersoneel om iedereen van eten en drinken te voorzien. Fysiotherapeuten voor hopelijk alleen de kleine pijntjes. Een pr-persoon om alles zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen en natuurlijk een teamcaptain die alles overziet en delegeert. Zoals de lopers zelf ook zeggen: ‘We doen dit niet met acht lopers, maar met z’n zessentwintigen.’ Allemaal mensen met een Balkbrugse achtergrond.

Goed doel

Net als alle andere jaren gaat het natuurlijk om het goede doel. De Roparun ondersteunt palliatieve zorg. Dat is zorg die gericht is op lichamelijke, psychische, sociale en spirituele veranderingen voor patiënten én naasten. Hierbij zijn de patiënten dan vaak ongeneeslijk ziek. Denk aan inloophuizen voor lotgenoten, vakanties met de familie en ga zo maar door. Alles om de laatste dagen, weken, jaren zo aangenaam en mooi mogelijk in te richten.

In de buurt

‘Het mooie is dat de run ook bij ons in de buurt komt’, zegt teamcaptain Paula Steen. 'We zetten waarschijnlijk een bivak op bij het sportpark in Gramsbergen. We hopen dan ook dat iedereen uit Balkbrug en omstreken ons langs de route komt aanmoedigen.'

Het belangrijkste naast natuurlijk een boel plezier, is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. U kunt doneren via https://donaties.roparun.nl/doneren en klik daar team 16 Balkbrug aan. Zodoende komt het geld op de Balkbrugse teller terecht. Verder komen er voor ondernemers nog sponsorpakketten. Houdt de facebookpagina in de gaten voor updates en heel veel meer informatie via https://www.facebook.com/roparunteambalkbrug/

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.