dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Ruinen speelt mythe van De Balk aan flarden

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:53
  • Ruinen speelt mythe van De Balk aan flarden. © Dik Runherd

pinterestmail

Balkbrug – Gek ploegje dat Balkbrug. Op het vertrouwde ‘De Balk’ onverslaanbaar en nog geen puntje versmeert. Op vreemd terrein echter schrompelt het vertrouwen en slaat een gesel, aardappelmoeheid, appelflauwte of wat het ook moge zijn, de kuitspieren lam.

Op verplaatsing, zo de Belgen dat zo mooi zeggen, werd slechts een schamel puntje gepakt. Dit gegeven maakt Runherd en zijn mannen tot psychologenvoer. In het kader van bovenstaande informatie was Ruinen de volgende ploeg die aan de zegekar gebonden moest worden. Daarnaast stond nog een rekening open. In Ruinen ging Runherd er met zijn team sneu en zwaar in blessuretijd af. 1-0, een hard gelag.

Revanche op De Balk? Nee. De mythe is gebroken. Ruinen trok de buit naar zicht toe. 'Eerlijk is eerlijk, verdiend', bekende verliezend trainer Dik Runherd na afloop. 'Ruinen loopt wat wedstrijdjes achter en daardoor vertekent de ranglijst, maar ze gaan nog ver komen.' In het openingshalfuur dicteerde de thuisclub. Nick Jansen opende de score, maar ‘De Balk’ vergat de voorsprong uit te bouwen. 'En ja, dat brak ons op', keek Runherd terug.

Boosdoener

Kort voor rust maakt Wouter Prins vanuit de omschakeling gelijk. Na de thee zakt de thuisclub langzaam maar zeker weg en neemt Ruinen het initiatief over. Een goal kan niet uitblijven en valt een kwartier voor tijd. Oké, een 'lucky', maar hij telt wel en weer is Prins de boosdoener. De formatie van Runherd probeert het nog wel, maar ontbeert vorm, kracht en kan weinig afdwingen. Als in de slotseconden een corner van Arnold Emmink in een keer binnenvalt is de mythe van De Balk gebroken, 1-3.    

Stand 4E: Oldeholtpade 13-30, Veno 12-23, Steenwijk 12-22, Balkbrug 13-22, Wacker 13-21, Pesse 11-20, De Blesse 12-20, Steenwijkerwold 15-20, Ruinen 10-17, Oranje Zwart 14-16, Old Forward 12-13, Kraggenburg 13-12, BEW 12-11 en RKO 16-10. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.