dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Muziekvereniging Crescendo-Excelsior huldigt jubilarissen

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 13:39
  • © Hans Berkenbos

  • © Hans Berkenbos

  • © Hans Berkenbos

  • © Hans Berkenbos

  • © Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug - Tijdens de jaarlijkse uitvoering in sporthal De Balk heeft muziekvereniging Crescendo-Excelsior vier jubilarissen in het zonnetje gezet.

‘Een unicum voor onze vereniging’, zegt voorzitter Adri Compagner afgelopen zaterdagavond wanneer hij Henk Kremer feliciteert met het 70-jarig lidmaatschap. Kremer is in 1948 begonnen bij Excelsior Balkbrug en speelt de bes-bas bij het fanfareorkest.

Behalve Kremer werden ook Dirkjan van der Kamp, 40 jaar lid van het orkest, Robert ter Horst, veertig jaar muzikant maar de eerste tien jaar in Wierden lid geweest, en majorette Nienke ten Berge (tien jaar lid van de vereniging) gehuldigd. De muzikanten genieten zichtbaar van het applaus dat hen ten deel valt.

Het was een van de vele hoogtepunten van de jaarlijkse uitvoering. Alle muzikale onderdelen van Crescendo-Excelsior hebben ruimschoots het podium gekregen om hun kunsten aan het publiek, dat in grote getale naar de sporthal gekomen was, te vertonen. En dat was niet niks. Crescendo-Excelsior heeft volop kwaliteit en laat dat zowel horen als zien. De majorettes maken gebruik van de flinke ruimte die tussen het publiek en het podium gelegen is. Natuurlijk worden er kleine foutjes gemaakt, maar de majorettes lossen dat snel op.

De muzikale werken van fanfare en slagwerkgroep worden door middel van (film)beelden ondersteund waardoor de muziek nog meer impact heeft. ‘Als vereniging doen we het goed’, zegt Compagner. ‘We hebben redelijk veel jonge leden. We geven workshops op scholen waarmee we ook nieuwe leden trekken. Je kunt nog niet alle van hen verwachten, maar dat er groei zit in hun spel is wel duidelijk. We zijn hier erg blij mee.’

Na de pauze, waarin de traditionele verloting weer geld voor de clubkas heeft opgeleverd, is het programma speelser, luchtiger. Alle muzikale werken zijn bekende liederen van Disney. Ook met deze muziekstukken laat Crescendo-Excelsior muziek van hoge kwaliteit horen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.