dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Balkbrug steekt handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 19:16
  • Balkbrug steekt handen uit de mouwen tijdens NL Doet. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Balkbrug steekt handen uit de mouwen tijdens NL Doet. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Balkbrug steekt handen uit de mouwen tijdens NL Doet. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Balkbrug steekt handen uit de mouwen tijdens NL Doet. © NDC/ Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug – De liefhebbers van stevig doorwerken hebben het afgelopen weekend hun hart op kunnen halen. Het was weer tijd voor NL Doet, het nationale klussenweekend waarvoor vele honderden klussen werden aangemeld. In Balkbrug waren er negen klussen bij een zestal organisaties te doen.

Bij De Kruidenhoeve hebben Willem en Anneke Smits vrijdag al de nodige hulp in de tuin gehad. Onder de vrijwilligers enkele asielzoekers en scholieren van het Vechtdal College. ‘Het was een een geweldige dag’, zegt Willem Smits. ‘We hebben veel werk kunnen verzetten, al blijft er nog voldoende te doen.’ Trots zijn ze niet alleen op de asielzoekers, maar ook op de scholieren die de hele dag actief bleven. ‘Ze waren hier van 10.00 tot 16.30 uur’, vult Anneke aan. ‘Natuurlijk hadden ze door mee te doen een dag vrij van school, maar ze bleven echt tot het einde.’

MEER OVER DIT ONDERWERP

Snoeien

Zaterdag was het klussendag bij Buurttuin Kom Erbij. Alle planten moeten gesnoeid worden, het pad door de buurttuin voorzien van een nieuwe laag boomschors en met een grote bladblazer is het meeste blad, dat tussen de planten lag, weg geblazen. Ondertussen wordt er gewerkt aan insectenhotels. Deze zijn niet alleen bedoeld om insecten een goed plekje te geven in de wijk, maar ook om de kinderen meer te vertellen over het belang van insecten.

Een eindje verderop zijn de leden van het damesvoetbal VV Avereest samen met enkele klussers en fans bezig bij het Thomashuis. Hier wordt een nieuwe pergola gemaakt, betaald met de opbrengst van de spaaractie bij Hubo Balkbrug. Binnen wordt er druk geschilderd en voor de grote ploeg vrijwilligers gekookt. Voor sommige bewoners is het best spannend om zo’n grote groep onbekende mensen in huis te hebben, maar daar heeft de familie Hiemstra, de beheerders van het Thomashuis, rekening mee gehouden. ‘Zo’n klussendag past in onze visie dat wij als vereniging meer willen betekenen voor het dorp’, zegt José Hakvoort. ‘Ook past het binnen het idee van noaberschap wat binnen Balkbrug sterker is gaan leven.’

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.