dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Bruggebloazers vieren 25-jarig bestaan met groots dweilspektakel

Geplaatst op dinsdag 6 maart 2018 10:25
  • Bruggebloazers vieren 25-jarig bestaan met groots dweilspektakel. © NDC/ Hans Berkenbos

  • Bruggebloazers vieren 25-jarig bestaan met groots dweilspektakel. © NDC/ Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug – Vooraf hoopten de leden van dweilorkest De Bruggebloazers op een mooi feestje vanwege hun 25-jarig bestaan. En dat feestje kwam er afgelopen zaterdag. Niet in de laatste plaats vanwege hun eigen inspanningen, maar zeker ook dankzij de inbreng van de andere dweilorkesten.

Zo traden Toet en Bloaslust Slagharen, Dweilorkest Dinges en Le Bombardon op in hotel- etcafé d’Olde Heerd, de thuisresidentie van De Bruggebloazers.

Enthousiasme

Het maakte niet uit in welk deel van d’Olde Heerd je zaterdagavond liep, overal werd met veel enthousiasme livemuziek gemaakt en de kleine momenten van stilte werden door dj Heye opgevuld. Het is mooi om te zien hoe leden van het ene dweilorkest aansloten bij een ander orkest en daar vrolijk hun deuntje meespeelden. Het paste allemaal in de sfeer van de avond.

Gezamenlijk diner

Voorafgaand aan het feest hebben de Bruggebloazers eerst een gezamenlijk diner gehouden. Hiervoor waren niet alleen de leden, maar ook hun aanhang uitgenodigd. ‘Het was een gezellig diner’, zegt Berry Fehrmann, ‘uitstekend verzorgd door René en Martha van d’Olde Heerd. Wekelijks komen wij hier repeteren en dat op een moment waarop het café gesloten is en de eigenaren van een vrije avond kunnen genieten. Echt klasse.’

Aansluitend hebben de Bruggebloazers een receptie gehouden. ‘Maar daar viel de opkomst een beetje tegen’, vervolgt Fehrmann. ‘We hebben diverse mensen flink in het zonnetje gezet omdat zij altijd zoveel doen voor ons orkest. Ook de leden van het eerste uur, wat ons betreft de absolute uitblinkers van de avond, hebben we naar voren gehaald.’ Henk Kremer, Gerrit en Aly Hilberink werden gekroond tot erelid van dweilorkest De Bruggebloazers. Het drietal heeft als dank voor vele jaren trouw een waardebon gekregen.

‘Nog steeds missen ze geen repetitie of optreden’, aldus Berry. Langzamerhand liep de receptie over in het grote dweilspektakel en hebben de Bruggebloazers het feestje gekregen waar ze vooraf op hoopten.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.