dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Stichting Kamermuziek trapt af met dubbelconcert

Geplaatst op maandag 11 september 2017 10:05
  • De Stichting Kamermuziek Oud Avereest verzorgt al 35 jaar iedere maand (met een ‘r’ in de naam) een prachtig concert in de Reestkerk. © Animando Trio

pinterestmail

Balkbrug – De Stichting Kamermuziek Oud Avereest verzorgt al 35 jaar iedere maand (met een ‘r’ in de naam) een prachtig concert in de Reestkerk.

Het nieuwe seizoen 2017-2018 wordt afgetrapt met een dubbelconcert van het Odayin Trio en Trio Animando, beide bestaande uit studenten Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.

'Best of' concert

In het studiejaar 2015-16 heeft ArtEZ de Chamber Music Sessions gehouden met als grote finale het ‘best of’ concert in Waanders in de Broeren. De studenten Klassieke Muziek hadden in deze finale een extra uitdaging, namelijk een optreden in de Grote Kerk te Zwolle èn in de Reestkerk te Oud Avereest.

Omdat het Odayin Trio en Trio Animondo even veel stemmen kregen van het enthousiaste publiek delen ze niet alleen de publieksprijs, maar ook het concert in de Reestkerk. Zondag 17 september om 15.00 uur kan het publiek genieten van jonge musici. Het Trio Animando begint het concert met het spelen van werken van Baussnern, Bassi en Lacher, de overbekende Czardas van Monti en met als afsluiter 5 Pieces van Shostakovich.

Kennismaking

Na de pauze speelt het Odayin Trio werken van Rachmaninov en Mozart en besluit dit trio het concert met een pianotrio van Shostakovich. ‘Met dit laatste stuk hebben ze in 2016 de tweede plaats behaald op het kamerconcours’, zegt Bart Keuvelaar namens de SKOA. ‘Voor de liefhebbers van kamermuziek is dit concert een unieke kans om kennis te maken met jonge talenten en de prachtige muziek.’

Het concert begint om 15.00 uur, de deuren van de zaal gaan een half uur eerder open. De entree voor dit dubbele concert bedraagt 12,50 euro. Meer informatie is te lezen op www.skoaconcerten.nl. Daar vindt u tevens het volledige programma voor het komende seizoen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.