dossiers
Supermarkt Aldi zag heil in een verhuizing van de Julianastraat naar de ...
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Balkbrug

Orgel Reestkerk klinkt weer als een klok

Geplaatst op maandag 19 oktober 2015 10:35
  • Apitz. © Bart Keuvelaar

pinterestmail

Oud Avereest - Het orgel in de Reestkerk is weer volop te horen. Dat bewees Martine Apitz, organiste uit de Bachstad Köthen, tijdens het concert van de Stichting Kamermuziek Oud Avereest op zondag 18 oktober.

Voor een talrijk publiek,dat was gekomen om eens te horen hoe het orgel na de restauratie zou klinken, voerde zij, samen met haar echtgenoot, de muziekleraar en componist Manfred Apitz en haar twee dochters, werken uit van Bach en Guilmant voor orgel en van Rheinberger en Manfred Apitz zelf voor orgel en viool  en orgel en blokfluit. Na de pauze klonken werken van Apitz en bewerkingen van zijn hand naar Bach. Hierbij werden Martine en Manfred ondersteund door hun voortereffelijk viool spelende dochters.

Verrast door het uitstekende spel en onder de indruk van de combinatie van orgel met de andere instrumenten beloonde het publiek de musici met een welverdiend daverend applaus. Een zeer geslaagd middagconcert met een voor SKOA ongebruikelijke bezetting.

Het volgende optreden vindt plaats op 15 november. Daarnaast kijkt de Stichting Kamermuziek Oud Avereest uit naar het ingelaste concert in het kader van de afscheidstournee van Emmy Verhey op vrijdag 6 november.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.