dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Barokmuziek klinkt in Reestkerk

Geplaatst op maandag 18 november 2013 17:24
  • Barlheze Consort © BRU/ Hans Berkenbos

pinterestmail

Balkbrug - Het Barlheze Consort heeft zondagmiddag het publiek in de Reestkerk meegenomen naar de muziek van de 16e en 17e eeuw.

De tijd van de barok werd weergaloos weergegeven door het viertal dames. Het Barlheze Consort is in 1995 opgericht met de doelstelling om muziek uit de jaren 1550 tot 1800 op historisch verantwoorde manier te laten klinken. Een streven waar ze tijdens het concert in de klassieke Reestkerk glansrijk in slaagden.

In het eerste deel stonden werken van o.a. Purcell, Jacchini en Händel op het programma. De prachtige stem van sopraan Esther Ebbinge klonk helder en soepel. Het was stil in de kerk waar zo' n honderdvijftig bezoekers volledig onder de indruk waren van het samenspel van zang en het instrumentarium van barokcello, klavecimbel en blokfluit.

Na de pauze werden er werken van onder meer Jean-Marie Leclair, Duphly, Haydn en Paisiello ten gehore gebracht.

Opnieuw liet het Barlheze Consort horen dat zij alle klassieke werken tot in de puntjes beheersen. Het publiek genoot volop. ‘Prachtig toch’, klonk het al in de pauze bij het kopje koffie.

Hans Berkenbos

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.