dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Insiya Hemani werd op 29 september op brute wijze ontvoerd uit het huis ...
Berichten over de jaarlijkse feestweek 'Dedemsvaria'.
Het deel van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt vana...
Balkbrug

Gaudi Kwartet brengt muziekliefhebbers in vervoering

Geplaatst op Sunday 17 February 2013 18:04
  • SONY DSC © Eigen foto

  • SONY DSC © Eigen foto

pinterestmail

Balkbrug - Met het Gaudi Kwartet slaagde de stichting Kamermuziek Oud Avereest er ook deze keer weer in om topmusici in huis te halen. Het kwartet bracht de muziekliefhebbers in vervoering.

Het kwartet bestaat normaal gesproken uit Sander van Berkel (cello), altviolist Florin Negreanu en de violisten Marjolein Canté en Anita Jongerman, maar laatstgenoemde moest zich vanwege plotseling opgekomen migraine laten vervangen door Casper Donker. Deze speelde alsof hij al jarenlang deel uit maakt van het in 1999 opgerichte Gaudi Kwartet.

‘We zijn heel blij dat het Gaudi Kwartet een vervanger heeft kunnen vinden’, zegt voorzitter Theo Bouman namens de SKOA. ‘Zeker nu we zoveel publiek hebben.’

Ruim 130 enthousiaste klassieke muziekliefhebbers waren naar de Reestkerk in Oud Avereest gekomen. ‘Veel meer dan ik verwacht had’, reageert Harm Knol. ‘Het is prachtig wandelweer, maar dit is natuurlijk mooi voor de organisatie.’

Het eerstvolgende concert van de Stichting Kamermuziek Oud Avereest is op 17 maart. Dan treedt het Haydn Trio Wout van den Berg, Wouter Mijnders en Arie Boers op. Dit concert begint om 15.00 uur. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'dedemsvaartsecourant.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.